„În calitate de avocat vă spun, pentru că am lucrat foarte mult pe litigii de muncă, 20 și ceva de ani, contractele de muncă nu se încheie, în general în cea mai mare parte a lor pe sumele pe care oamenii le primesc. Este o înțelegere între angajator și angajat să se treacă o sumă mai mică în contract din cauza cheltuielilor pe care le are angajatorul, indiferent că acum cheltuielile către stat sunt în sarcina angajatului, e o aiureală. Și atunci oamenii ca să nu mai plătească atât de mult la stat preferă să încheie un contract pe o sumă minimă și să primească mai mult în mână pentru că s-a instaurat dictonul „Carpe diem – Trăiește-ți clipa!” fără să ne mai gândim la viitor”, a declarat senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă, la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS. 

„Oricum nu știu ce pensii vom mai primi, din ce vom mai primi, întrucât fiecare guvern care vine devalizează tot ceea ce se strânge în sistemul de pensii și uitați-vă cum am ajuns, dintr-o țară fără datorii, datorii zero, unica țară din lume care nu a avut datorii, România la sfârșitul lui 89 am ajuns să avem acuma datorii 60% din PIB”, a concluzionat Șoșoacă.

Declarațiile vin în contextul în care un sondaj INSOMAR prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS arată, printre altele, că 69.61% dintre cei chestionați ar fi de acord diferența dintre salariul brut și salariul net asumându-și riscurile lipsei unui contract de muncă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.