Apar noi stenograme în scandalul privind înființarea Agenției pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Liberalii sunt supărați că cei de la USR vor să înființeze o instituție care ar urma să gestioneze două miliarde de euro. Liderii PNL îi acuză pe partenerii de guvernare că încearcă să ducă acești bani în anumite zone de interes. 

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, USR ar fi pregătit deja o ordonanță de urgenţă pentru înfiinţarea instituţiei, ceea ce i-ar fi supărat pe liderii PNL. Unul dintre cei mai vehemenți ar fi fost europarlamentarul Cristian Bușoi, care a ridicat problema în ședința conducerii PNL, relatează Realitatea PLUS.

„Este nevoie de o discuţie în coaliţie asupra Ordonanței referitoare la Agenţia de la Ministerul Sănătăţii pentru investiţiile în spitale, inclusiv investiţiile din PNRR. Riscăm foarte mult ca aceşti bani din PNRR şi proiectele să se blocheze. Mi se pare mult mai potrivit ca CJ-urile să-şi facă un proiect de achiziţie să se ocupe de el”, ar fi spus europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, potrivit adevărul.ro.

În replică, Ludovic Orban susține că, în Coaliție, s-a discutat ca proiectele de spitale să fie derulate de autorităţile care se ocupă de spitale.

,,Acel pasaj cu înfiinţarea agenţiei pentru spitale a fost introdus împotriva deciziei coaliţiei, de Ghinea, cel mai probabil în conivenţă cu Voiculescu. Am discutat cu primul ministru şi are acelaşi punct de vedere cu mine”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, potrivit adevărul.ro.

„Pe mine mă miră cum nişte oameni de dreapta la guvernare se gândesc să înfiinţeze această agenţie, care se vede de la o poştă că este pentru a duce nişte bani în anumite zone. Sunt împotriva celor care încearcă să-şi bată joc de inteligenţa românilor. Voi încerca să scot de acolo să se vadă şi banii de consultanţă care sunt duşi pentru nişte indivizi”, a conchis Mircea Hava, prim-vicepreşedinte al PNL, citat de adevărul.ro. De altfel, acesta crede că demersul USR este un atac la adresa autorităților locale. 

Tunul pregătit de USR în Sănătate este de aproape 10 miliarde de euro. Potrivit unui document, Ministerul Sănătății urmează să înființeze Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în sănătate, structură care va controla toate investițiile din spitale cu fonduri din PNRR, transmite Realitatea Plus.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.