„Foarte multe sesizări ale Avocatului Poporului au fost făcute la sesizarea forței civice. Noi avocații și oamenii din stradă am sesizat Avocatul Poporului. După ce doamna Renate Weber a fost revocată, a doua zi Guvernul a dat OUG-ul (n.r. Ordonanța de Guvern) pe care l-a atacat anul trecut doamna Weber. Acum spitalele private au dreptul la banii publici. Problema este de ce un partid cu atât de mic procentaj la alegeri (n.r. UDMR) dă acest Avocat al Poporului. De ce un procuror este pus în funcție de Avocat al Poporului? Cum e posibil? Fiind la guvernare, el nu va ataca nimic”, a declarat senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS. 

La rândul său, președintele interimar al Organizației PSD Sector 1, Florin Manole a notat că există o serie de argumente care susțin ideea că revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost abuzivă.

„Cum ar fi: ce spune Comisia de la Veneția, felul în care s-a făcut, eronat și neconstituțional, după opinia noastră, demiterea doamnei Renate Weber, motivele insuficient fundamentate (…) pentru că și Curtea Constituțională i-a dat apoi doamnei dreptate, de la privatizarea sănătății până la alte lucruri. Această procedură de demitere de la Avocatul Poporului, urmată de această încercare de numire cred că este exact tiparul de la TVR de acum câteva săptămâni. Adică o altă ședință prost organizată, neregulamentară, invalidată de Curtea Constituțională. (…) Nu suntem în vid de Avocatul Poporului, am fost aduși în situație de vid. Că nu suntem de la sine”, a concluzionat Manole.  

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.