Un nou fake-news la adresa lui Florin Cîțu este demontat de Guvern după ce premierul a fost acuzat că a promovat o escrocherie cu bitcoini într-un interviu pe care, de fapt, nu l-a acordat.

Biroul de presă al Guvernului a precizat că sunt false informațiile apărute luni pe site-ul „european-news.org” cu privire la un presupus interviu acordat de premierul Florin Cîțu la ”Sinteza Zilei”.

Premierul nu a acordat niciodată interviul la care se face referire pe respectivul site (nefuncțional la acest moment), se transmite în precizare.

Este vorba despre un interviu fals cu Florin Cîțu, în care premierul s-ar lăuda că ar câștiga „zeci de mii de euro pe zi pe pilot automat” dintr-o aplicație cu bitcoin, potrivit publicației Newsweek România în articolul ”Un interviu fals cu Florin Cîțu, folosit pentru a promova o escrocherie cu bitcoini”. Falsul site reclamat de Biroul de presă al Guvernului notează că „săptămâna trecută, el a apărut la Sinteza Zilei și a vorbit despre o «portiță legislativă» despre care spune că poate transforma pe oricine într-un milionar în 3-4 luni. Cîțu i-a îndemnat pe toții românii să profite de această oportunitate uimitoare înainte ca masile bănci să o blocheze definitiv”.

Un articol similar cu informații false și neverificate cu privire la activitatea premierului Florin Cîțu a mai apărut în spațiul public și anul trecut, în campania electorală pentru alegerile locale, mai precizează Biroul de presă.

Respingem astfel de practici și vă adresăm rugămintea de a nu prelua respectivele informaţii false, concluzionează comunicatul de presă de la Guvern.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.