Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, vineri 9 iulie, vor fi afișate rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor.

 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%.

Rezultatele vor fi afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sunt aşteptate, vineri, după ce au fost soluţionate cele aproape 56.000 de contestaţii depuse de către elevii nemulţumiţi. 

Rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, a fost de 67,8%, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%).

Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeaşi etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoţiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Au promovat 86.120 de candidaţi, dintr-un total de 126.999 de candidaţi prezenţi (110.358 candidaţi prezenţi provin din promoţia curentă, respectiv 16.641 candidaţi prezenţi din promoţiile anterioare).

În 19 iulie va începe înscrierea candidaţilor pentru sesiunea august-septembrie a bacalaureatului, iar probele srise vor începe în 16 august. 

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă vor fi afişate în 3 septembrie. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.