Gabriela Ruse (23 ani, 198 WTA)a câştigat primul său titlu WTA din carieră, duminică, la Hamburg, după ce a învins-o în finală pe Andrea Petkovic, cu 7-6 (6), 6-4.

Primul set a fost deosebit de echilibrat, niciuna dintre jucătoare nereuşind să se desprindă, deşi au existat două break-uri. Petkovic a ratat o minge de set la 6-5, dar setul a ajuns în tiebreak, unde germanca a condus cu 4-2 şi 5-3, a ratat o minge de set la 6-5, după care Ruse a câştigat trei puncte la rând şi setul, ultimul punct fiind unul contestat de Petkovicdupă ce arbitrul de linie a strigat aut la o minge trimisă de Ruse, însă arbitrul de scaun l-a corectat, spunând că mingea a fost bună. . Petkovic lovise deja mingea (care s-a dus în fileu) înaintea celor două intervenţii, astfel că punctul a fost acordat româncei, potrivit Agerpres.

Andrea Petkovic a început agresiv actul secund şi s-a desprins la 3-0. A urmat o revenire senzaţională a Gabrielei Ruse, care a reuşit să ia patru ghemuri consecutive şi a ratat cinci mingi de 5-3 (pe serviciul adversarei). La 4-4, Ruse a salvat o minge de break, a făcut 5-4, iar apoi a revenit de la 0-40, câştigând setul cu 6-4.

Gabriela Ruse a primit pentru titlul cucerit un cec de 23.548 euro şi 280 de puncte WTA,

În urma câștigării turneului de la Hamburg, Gabriela Ruse va înregistra un salt de 65 de locuri în ierarhia mondială, urmând ca de luni, 12 iulie, să se afle pe 133.

Sursa foto Twitter

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.