Ședință explozivă a Coaliției de guvernare. Orban și Cîțu au fost, luni, față-n față. Pe masă: banii țării. În premieră, ședința are loc nu ca până acum, la Parlament, ci la Guvern. Cu alte cuvinte, pe teritoriul premierului Cîțu. 

 

„Nu s-a discutat despre rectificare bugetară, Cel mai probabil pe 15 august se va face. Premierul este premierul unei coaliției de guvernare și toate deciziile se iau acolo. Nu se poate face fără o consultare în coaliție. Forma rectificării se va aproba în coaliție”, a spus Ludovc Orban după ședință.

Premierul a părăsit Guvernul fără a face declarații.

Coaliția este la un pas de implozie. Dan Barna și pe ministrul Stelian Ion sunt la cuțite cu cei de la UDMR și își pun problema ruperii coaliției din cauza divergențelor pe tema desființării Secției Speciale.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, dar și rectificarea bugetară, despre care Florin Cîțu a ținut să spună că se face la guvern nu la partid.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că Guvernul va adopta ordonanța pentru rectificarea bugetului de stat în a doua jumătate a lunii august.

„Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat.
În acest moment estimăm adoptarea Ordonanței cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a anunțat pe Facebook premierul, după participarea la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.