Val de caniculă, în vestul țării. Metetorologii anunță temperaturi de foc, de până la 40 de grade Celsius. 

 

Astazi, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în Crişana, Banat, cea mai mare parte a Olteniei, pe arii restrânse în Muntenia, Transilvania şi Maramureş. Disconfortul termic se va accentua în toată ţara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi pe arii extinse în regiunile vestice, sudice şi pe alocuri în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade. 

Cerul va fi mai mult senin, însă după-amiaza şi seara, pe alocuri, în zona montană şi submontană, precum şi în nordul, centrul, estul şi sud-estul extrem al ţării, vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile vijelii şi grindină.

In capitala, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. 

Imagine

Până pe 14 iulie, este în vigoare o atenționare meteo de caniculă.

Valul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.