Mihai Chesnoiu: Omul caută eticheta românească și nu o găsește

Mihai Chesnoiu: Noi nu suntem protejați

„Pe noi ne interesează direcționarea consumatorului către eticheta românească și trasabilitatea produsului. Asta ne interesează pe noi, nu Casa Unirea. Pentru că e greu să impui pe piață un nou brand, să aduci oamenii acolo, timp în care până îți creezi piață se vor strica produse, se vor strica legume. E foarte complicat. Noi avem nevoie de promovare. Vindem și la retaileri mari, dar din păcate suntem cam dați la o parte de produsele din Turcia. Nu ne putem comercializa întreaga producție cum o făceam în alți ani, deși și atunci eram destul de limitați de importuri. Statul ar trebui să verifice comercianții retailerilor, să verifice trasabilitatea produsului, să verifice tirurile alea care se trimit în fiecare noapte”, a declarat Mihai Chesnoiu, agricultorul care a demascat cum se vând roșii turcești sub etichetă românească,  la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS.

„Noi avem nevoie de protecție, instituțiile statului să își facă treaba. Să ne protejeze de importuri. Omul vrea să cumpere românesc. Omul caută eticheta românească și nu o găsește.  O găsește, dar nu găsește produsul românesc. Din păcate, noi ne vindem munca, tradiția, gustul, istoria ne-o vindem sub produsul altor țări. Asta e realitatea. Noi nu suntem protejați. Consumatorul român, nu noi. Consumatorul. În primul rând consumatorul și în al doilea rând producătorul. (…) Consumatorul ar fi fost îndreptat către eticheta românească printr-o promovare mai amplă și de mai lungă durată a Ministerului Agriculturii, prin promovarea producătorului român. Prin tot felul de programe de a-și arăta povestea fructului, a legumei, a produsului finit, cum ajunge pe raft, cum fac toate țările dezvoltate, de altfel.  Noi de ani de zile cerem măsuri. Dacă nu ne dați subvenții, protejați-ne de alții cu subvenții, atât. Dacă noi trăim din preț, lasă-ne să ne vindem prețul. Nu ne omorî”, a concluzionat agricultorul.

Mihai Chesnoiu, un legumicultor din județul Olt, a descoperit în magazinele din Slatina ale unui mare lanţ de magazine roşii aduse din Turcia, expuse la raft chiar în lădițe pe care se vedea proveniența lor, dar care erau comercializate ca „roşii România“.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.