Coșea: Au fost scoși în mod expres doi oameni din Consiliul de Administrație, eu și domnul Minea

Câciu: DNA are dosar pe această Casă

„Adunarea Generală a Acționarilor i-a impus (n.r. Casei de Comerț UNIREA) un regim foarte special în legătură cu bugetul, și anume nu i s-a aprobat bugetul până când nu avea profit, în condițiile în care nu avea activitate. Această societate trebuia să activeze, să aibă legături cu producătorii, să colecteze marfa și să o introducă pe piață. Lucrul care m-a deranjat cel mai mult a fost că au început să se repete fenomenele pe care am vrut întotdeauna să le elimin, prin propunerea de a opri procesul de risipă, de aruncare a producției pe câmp pentru că nu există în statul român nimeni care să colecteze și să valorifice producția fermierilor.  A apărut din partea acestei AGA o presiune asupra Consiliului pentru a accepta un contract de consultanță cu un ONG total necunoscut. (…) ONG-ul trebuia să facă un contract cu Casa, un contract plătit, ca să facă consultanță în legătură cu ce ar trebui să facă această casă. În discuțiile pe care le-am avut cu ei le-am arătat foarte clar că noi știm ce trebuie să facem. M-am opus față de acest lucru. Le-am spus foarte clar că trebuie să vină cu un material scris în legătură cu cine sunt, ce au de gând să facă și cum au de gând să facă”, a declarat profesorul de economie, Mircea Coșea, la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS. 

Pentru că nu a acceptat aceste lucruri, Mircea Coșea spune că a fost eliminat din Consiliul de Administrație al Casei de Comerț Agroalimentar UNIREA.

„Acum câteva zile am primit un document din partea AGA în care se prelungește cu 2 luni de zile contractul de administratori în Consiliul de Administrație pentru doi foști membri, se introduce un nou membru, tot din minister (n.r. Ministerul Agriculturii) și sunt scoși în mod expres doi: eu și domnul Minea  (n.r. Sorin Minea, președintele Romalimenta). Domnul Minea având și el păreri foarte apropiate de ale mele. (…) Nu e niciun fel de crimă dacă nu mai colaborăm, dar aș fi vrut să știu motivele și să știu exact ce au de gând să facă pentru că această Casă trebuie să meargă mai departe”, a notat Coșea. 

Interesele ca această Casă de Comerț să nu funcționeze sunt mai multe, a explicat economistul Adrian Câciu.

„Miza acestei Case sunt banii. Are 98 de milioane de lei la dispoziție, capitalul social, pe care i-am găsit împreună cu domnul Coșea când eram și eu pe acolo. Eu am plecat primul că l-am supărat pe Domnul Cîțu.  Și bătălia a fost întotdeauna cum să închidem, să nu se facă nimic, dar să luăm banii. Asta e tot, restul sunt detalii tehnice și metode mafiote. Au făcut intenționat să pună nu îi aprobe bugetul decât dacă are profit, dar nu îi dai activitate, îi interzici. Miza fiind să se pună în AGA să facă tot felul de șmecherii cu niște contracte să scoată banii din companie fără ca acea companie să își atingă scopul, banii să se risipească, ei crezând că dacă sunt politicieni sau secretari de stat nu răspund.  Le dau o veste tristă: DNA are dosar pe această Casă și toți sunt interceptați. Sunt doi secretari de stat. Ei nu scapă. Mai bine ar lua mâinile de pe această Casă.. (…) Aici e vorba și de niște șmecheri care vin la niște demnitari și le spun: „Dacă aia funcționează îmi pune mie în pericol afacerea”. Ideea de bază este că nu se dorește pentru că e vorba de bani, a punctat Câciu. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.