De o săptămână, Turcia este devastată de incendii nemaivăzute. Zeci de localități și stațiuni au fost evacuate, iar turiștii au fugit disperați din calea flăcărilor. Aproape 10 morți și 900 de răniți este bilanțul de pana acum. Ankara acuză că mai mulți rebeli kurzi au pus intenționat foc pădurilor. Incendii devastatoare din cauza vremii extreme au fost și în Grecia, Italia și Spania, acolo unde temperaturile au depășit 45 de grade, relatează Realitatea PLUS. 

 

Cele mai multe incendii sunt acum sub control, dar încă sunt focare în zonele turistice Manavgat, Bodrum și Marmaris.

Cel puțin 100.000 de hectare de vegetație de pe coasta mediteraneană a Turciei s-au făcut scrum.

Până în prezent, turcii au primit ajutor aerian din partea Uniunii Europene, Rusiei și Ucrainei, care au trimis bombardiere cu apă.

Turiștii s-au evacuat disperați din calea flăcărilor. Din păcate, localnicii privesc ruinați cum li s-a distrus munca de-o viață și nu mai pot recupera nimic.

Cel puțin 8 oameni au murit în flăcări, iar aproape 900 de oameni au avut nevoie urgență de îngrijiri medicale. Martorii spun că atmosfera este atât de aspră că apa se evaporă imediat.

De parcă asta nu ar fi tot, incendii devastatoare au avut loc și în Grecia, Italia și Spania. Pompierii au făcut progrese în stingerea focarelor din Pandanassa, Peloponez și insula Rodos. Dar, rămân în alertă pentru că un nou val de căldură, deja anunțat, ar putea provoca dezastre și mai mari. În apropiere de Atena situația ar putea deveni dramatică. Mii de hectare de pădure pot lua foc în orice clipă.

Italia și Spania se confruntă și ele cu incendii masive de vegetație.

Valul de căldură a venit din nordul deșertului Sahara și adus temperaturi extreme în întreaga Europă. Climatologii anunță că în următoarea perioadă sunt așteptate noi valuri de caniculă.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.