Localnicii solicită autorităţilor să ia măsuri pentru a-i proteja de urși, după ce şi-au găsit animalele din gospodării sfâşiate.

În urmă cu două nopţi, un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul, deoarece satul nu este zonă intravilană, iar cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie.

Calul atacat de urs a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze.

,,La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia”, a declarat Maria Popescu, medic veterinar, potrivit realitatea.net

Din cei 1.300 de euro pe care proprietarul i-a dat pe cal, statul îl va despăgubi cu mai puţin de 200. Sătenii se tem că nu va mai trece multă vreme până când şi ei vor deveni victimele urşilor.

Potrivit localnicilor, ursul era unul dintre exemplarele monitorizate. Autorităţile locale susţin că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, care s-au apropiat tot mai mult de sate.

Atacul din urmă cu două nopţi este printre cele mai violente, iar autorităţile susțin că nu au soluţii.

,,Am văzut în ordonanţa dată de domnul ministru că îi putem împuşca ursul, nu noi, cine are dreptul, în intravilan. Păi acest cătun este în extravilanul comunei şi atunci dacă ursul atacă aici noi nu putem să intervenim?”, a declarat Bogdan Oancea, viceprimarul comunei Burghea de Jos.

Un mesaj RO-ALERT a fost emis, azi-noapte, în aceeaşi zonă. Ursul a ajuns din nou în apropierea caselor şi a produs mai multe pagube. Localnicii cer ca ursul să fie împuşcat, însă acesta este protejat de lege.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.