Este revoltă la ușa premierului Florin Cîțu, joi. Supărați că românii sunt sufocați cu produse din import, în timp ce țăranii abia reușesc să supraviețuiască de pe o zi pe alta, mai mulți fermieri protestează în fața Guvernului, potrivit Realitatea Plus. 

Protestul a fost organizat de Uniunea Salvăm Țăranul Român (USȚR).

Reprezentanții USȚR acuză lipsa de viziune și a programelor guvernanților pentru micii fermieri. Aceștia spun că riscă să intre în faliment pentru că nu au sprijin din partea statului. 

Organizatorii au adus în Piața Victoriei lădițe cu roșii, ardei și vinete.

”Roșia pleacă de la noi cu un leu și le vedem cu 3,4, 5 lei în supermarket”, reclamă un protestatar.

”Am ajuns să vindem sub prețul de producție. Nu ne motivează și căutăm soluții să plecăm afară, la muncă”, a spus un alt fermier.

În jurul orei 12:00, mai mulți jandarmi au intervenit și au format un cordon pentru a împiedica intrarea protestatarilor în sediul Guvernului. 

Într-un comunicat, fermierii au transmis că protestează pentru a ieși din situația critică și fără precedent în care se află țăranii din România, ferma de familie și gospodăria țărănească.

”Importurile masive de produse agroalimentare în special legume și fructe au sufocat producția internă. Lipsa de viziune și de programe pentru Micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus Ferma de Familie în pragul falimentului. Siguranța alimentară a consumatorului Român este expusă și pusă în pericol. Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business, consumatori, funcționari, dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru. Salvați Satul Românesc de la Faliment. Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească ! Salvați Părinții, Bunicii, Copiii și nepoții Satului Românesc. Uniți suntem mai puternici ! Uniți Putem Învinge ! Noi pentru Noi Salvăm Țăranul Român”, se arată în comunicatul organizatorilor.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.