Guvernul Cîțu a adoptat folosirea certificatelor digitale COVID-19 și pe teritoriul României pentru a demonstra vaccinarea sau trecerea prin boală sau testarea coronavirus.

Decizia a fost luată în ședința de luni seară, prin modificarea Ordonanței de Guvern dată pentru certificatul european. 

Guvernul a adoptat, luni seară, o ordonanţă care prevede că certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate şi pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid creşte la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent. 

Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021, privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, a fost publicată în Monitorul 644 din 29 iunie 2021, înainte de intrarea în vigoare a certificatului digital la nivelul Uniunii Europene, la 1 iulie.

Astfel, Guvernul a adăugat un nou articol la OUG privind folosirea certificatului COVID-19 prin care: „Certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 pot fi utilizate pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor”, acesta fiind ultimul articol – nr. 6 – din OUG nr.68/2021 modificată.

Modificări la OUG privind folosirea certificatului digital

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.