Consiliul General al Capitalei a fost de acord, miercuri, cu transferul ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica (fostul RADET) şi a mandatat Termoenergetica să facă demersurile necesare în acest sens.

CGMB a adoptat, cu 49 de voturi pentru, 0 împotrivă, 0 abţineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea acţiunilor necesare în vederea realizării sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) prin transferul de activitate de la ELCEN S.A. la Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

Proiectul are ataşată o adresă a companiei Termoenergetica prin care se solicită confirmarea intenţiei Municipiului Bucureşti privind realizarea transferului de activitate de la ELCEN către compania Termoenergetica, prin cumpărarea tuturor activelor Societăţii Electrocentrale Bucureşti SA. Activele ar urma să fie transferate fără întreruperea activităţii, împreună cu toate contractele.

„În acest moment nu avem bani să achităm prima tranşă pentru achiziţia ELCEN, însă cu sprijinul Guvernului putem să-i avem (…). E bine să dăm această hotărâre azi, ca să dăm timp Consiliului Concurenţei să facă achiziţia. De aia ne exprimăm intenţia azi, deşi în acest moment fizic nu avem posibilitatea să plătim prima tranşă din achiziţie. (…) Există o scrisoare pe care Primăria Generală împreună cu Termoenergetica, ELCEN şi creditorii ELCEN au adresat-o primului ministru, ministrului de Finanţe şi ministrului Energiei pentru a avea o discuţie despre această situaţie”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în şedinţa de miercuri a CGMB.

El preciza luni că preţul de achiziţie pentru ELCEN a fost evaluat la 1,075 miliarde lei. „Nu se pune problema să plătim toţi banii aceştia deodată, ci să plătim o primă tranşă, undeva la 200-300 de milioane”, adăuga edilul general.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.