Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției! Șeful guvernului a anunțat demiterea acestuia de la Palatul Victoria, după ce a anulat ședința de Guvern de miercuri seară. Anunțul vine la capătul unei zile pline de tensiuni în coaliția de guvernare din cauza refuzului adoptării programului Anghel Saligny de către USR-PLUS, scrie realitatea.net

Premierul Florin Cîțu a făcut o scurtă declarație de presă la Palatul Victoria, de la ora 21.30

„Nu accept pe nimeni în Guvern, miniștri care să se opună modernizării României. Nu a reușit să se impună în Coaliție, nu a reușit să-și ducă la sfârșit proiectele. Un exemplu e desființarea Secției Speciale, care nu s-a făcut nici dupa 8 luni de mandat.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu vrei să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze. (…)

Am trimis documentul la Cotroceni și voi numi un interimar. Îmi doresc ca partenerii nostri USR PLUS să nu aleagă să părăsească această coaliție.

Vă asigur că această guvernare continuă, că interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic”, a declarat Florin Cîțu miercuri seară.

Decizia vine după ce programul „Anghel Saligny” nu a fost avizat pentru aprobarea în Guvern. Sedința de Guvern a fost amînată pentru joi, după ce întâlnirea miniștrilor prezenți ar fi durat doar câteva minute, începând și cu o întârziere de peste o oră, fără miniștrii USR PLUS. Totul din cauza programului „Anghel Saligny”, cu care nu au fost de acord liderii USR-PLUS, catalogat drept o „hoție”, comparându-l pe Florin Cîțu cu Dragnea, făcând aluzie la PNDL-ul din guvernarea PSD. 

Este a treia demitere făcută de Florin Cîțu în cele 8 luni de mandat la șefia Guvernului. Vlad Voiculescu – Sănătate, a fost demis în aprilie, Alexandru Nazare – Finanțe, a fost demis în iulie, iar acum, pe 1 septembrie, Stelian Ion a fost demis de la Justiție. Dintre cei trei, doi sunt de la USR-PLUS, Alexandru Nazare fiind liberal, căzând victimă în „războiul” intern din PNL, pentru șefia partidului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.