Președintele PNL, Ludovic Orban, trage un semnal de alarmă: ruperea coaliției duce la pierderea majorității! Liberalul a declarat, cu puțin timp în urmă, că este dispus să poarte discuții cu Florin Cîțu și cu USR-PLUS pentru a dezamorsa conflictul care a aruncat guvernarea în aer. În plus, Orban a făcut un apel către USR să nu pună presiune asupra Guvernului. 

„Pe 6 decembrie, românii și-au exprimat votul cu speranța că România să fie guvernată mai bine, cu condiția să se ducă într-o direcție corectă, cu condiția să crească calitatea vieții, cu condiția să fie respectate drepturile și libertățile cetățenești. După alegeri, în urmă unor negorcieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, la o guvernare comepetentă, performantă, care să ducă la creșterea calității vieții și îmbunatățirea calității vieții românilor.

Suntem astăzi înt-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat. Nici premierul Cîțu, nici USR-PLUS și nici nimeni altcineva. Ca președinte al PNL, sunt un garant al PNL, dar în același timp obiectivul meu este de a garanta funcționarea coaliției care a generat majoritatea parlamentară.

Nu putem guverna fără că fiecare dintre formațiunile politice care au semnat acordul să susțină programul de guvernare. Orice plecare a unei formațiuni poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea PSD-ului din nou la guvernare. De 31 de ani, am luptat împotriva formațiunilor comuniste care au ținut România pe loc și au ținut-o departe de șansa de a se dezolta.

Fac un apel apăsat către Florin Cîțu și colegii mei din PNL să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar, în primul rând, respect față de cetățenii României”, a spus Ludovic Orban.

În plus, liderul PNL a făcut un apel către USR-PLUS să înteleagă că „nu este o soluție să pună presiune asupra guvernului din care fac parte”. „Nu pot să cred că vreuna din formațiunile politice din coaliție ar putea să se gândească vreo secundă că se pot bizui pe PSD”, a mai spus Orban. „Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm în aer unitatea coaliției!”, a adăugat președintele PNL.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.