Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a dat asigurări luni seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, că social-democrații vor vota ”în bloc” pentru ca Guvernul Cîțu să plece. Acesta susține că actuala criză politică a fost provocată de USR-PLUS și că cei de la AUR sunt folosiți în acest joc. 

”Când a plecat de la guvernare PSD, salariul minim era de 2.300 de lei. Acum, după 2 ani de guvernare PNL-USR, salariul este tot atât.

Trăim într-un circ. Dacă miniștrii USR-PLUS au ieșit din Guvern a fost doar pentru că știau unde se va ajunge. Este o criză falsă. USR-PLUS a făcut un joc politic parșiv. 
În guvernul USR PLUS – PNL – UDMR, premierul este doar un coordonator. Pe toate ministerele conduse de USR-PLUS se încearcă să se spună că de vină este premierul. 
Doamna ministru al Sănătății ne-a spus că din aprilie a cerut premierului să se aloce bani pentru plata din centrele de vaccinare. Păi și acum s-a trezit că nu sunt bani, după ce și-a dat demisia?

Cei de la AUR au fost folosiți ca instrument de USR-PLUS”, a spus social-democratul. 

Chesnoiu a amintit despre actul normativ în care s-a propus plafonarea prețului la energie pentru 3 ani și o taxă de 2% din cifra de afaceri a multinaționalelor din piața de energie, taxă destinată unui fond pentru consumatorii vulnerabili. 
”Guvernul de atunci ne spunea că facturile vor scădea pentru că va fi competiție și s-a dovedit că sunt incapabili să ducă țara într-o direcție”, a adăugat acesta. 

Deputatul PSD a anunțat că social-democrații vor vota orice moțiune pentru ca actualul Guvern să pice.
”Votăm orice moțiune ca să plece Guvernul. Moțiunea, dacă ajunge în Plen, va fi votată de toți parlamentarii PSD. După demisia miniștrilor USR-PLUS, acest Guvern este demis în integralitatea lui. Acest Guvern este doar interimar. Toți cei 157 de parlamentari PSD vor vota pentru plecarea lui în bloc”, a dat asigurări deputatul PSD. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.