Deputatul PNL Horațiu Buzatu a vorbit marți seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, despre explozia prețurilor la energie din ultima perioadă. Acesta a explicat de ce nu este o soluție plafonarea prețurilor și a explicat de ce s-a ajuns în actuala situație.

”Plafonarea prețurilor nu poate fi o soluție. Ne punem întrebarea cine plătește diferența?
Doar ce s-a făcut o liberalizare. Este adevărat că este prost făcută pentru că, dacă inventariem instituțiile statului român înființate în ultimii 30 de ani, ANRE, Protecția Consumatorului, Consiliul Concurenței, Comisiile Parlamentare, dacă luăm la cercetat cine le conduce, o să constatăm că sunt în general oameni trimiși de partidele politice, mai degrabă de la PSD decât de la alte partide. Toate aceste instituții create de stat ar fi trebuit să aibă deja soluțiile pe pe masă. 
De asemenea, liberalizarea prețurilor, așa cum s-a făcut, în lipsa unei piețe concurențiale, este de natură să inducă prețuri aiuristice. 
Vedem cum o seamă de lideri PSD, nu puțini și din partea PNL, ajung să meargă la pușcărie pentru delapidări, pentru fapte de corupție…”, a spus deputatul liberal. 

Citește și: ”Legile puterii | Radu Cristescu (PSD): Dacă Guvernul nu lasă PSD-ul să plafoneze prețurile și să facem o comisie de anchetă, avem DNA!”

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.