DNA a început urmărirea penală în dosarul documentului trimis PNL cu antetul Guvernului. Consiliera premierului, cea care a și scris hârtia, a demisionat după scandal. 

Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, ceea care a solicitat deschiderea unui dosar, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. 

Ancheta DNA a pornit după ce, în luna iulie, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului României, dar care conținea instrucțiuni privind campania pentru șefia PNL. Documentul era semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin.

Anunțul Direcției Naționale Anticorupție privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunțul făcut de ONG Declic, existența unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârșită o infracțiune. Mai mult, se confirmă că denunțul depus îndeplinește condițiile de formă legale. 

În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2  din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.