Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației a spus, joi, că elevii care se află în prezent în online se vor putea întoarce la școală de luni, dacă nu au cazuri confirmate de COVID-19 în clasă.

„Da. Dacă vom reuși și va trebui să reușim să publicăm până vineri seara în Monitorul Oficial, sau sâmbătă, cel târziu, dar vineri am spus că stabilim și anunță scenariul pentru săptămâna viitoare, depindem însă de hotărârea de Guvern și de semnarea unui ordin de ministru.

Astea sunt oarecum sub controlul nostru, deși hotărârea de Guvern este sub control al prim-ministrului, depinde la ce oră vom avea mâine ședința de Guvern. Da, de luni, toți cei care nu au cazuri de infectare în clasă, motiv de suspendare a clasei, pentru că asta este regula de bază: dacă sunt cazuri de infectare, se suspendă activitatea în acea clasă. 

În afară de această regulă, doar ancheta epidemiologică a DSP ne poate spune că pot fi suspendate cursurile și în alte clase, dacă există contacți direcți stabiliți de DSP ai cazului confirmat pozitiv. Doar acestea vor fi situațiile de rămânere în online din cauza numărului de cazuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu la o dezbatere online, joi, potrivit edupedu.ro.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.