După ce Guvernul a decis ca școlile să rămână deschise indiferent de incidență, numărul infectărilor cu Sars-CoV-2 a explodat în unitățile de învățământ. În Capitală, elevii de la liceul Nicolae Iorga studiază de astăzi în regim online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19. Autoritățile vor să introducă în unitățile de învățământ testele non-invazive, pe bază de salivă care ar putea fi folosite și fără acordul părinților, relatează Realitatea PLUS. 

Timp de două săptămâni, elevii de la Liceul Nicolae Iorga din Capitală vor învăța în regim online. Măsura intră în vigoare astăzi și va fi valabilă până pe data de 19 octombrie, și asta deoarece au fot depistate mai multe cazuri de infectare u virusul Sars-CoV-2 în unitatea de învățământ.

Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății prevede că o unitate de învățământ se închide în momentul în care jumătate din clase au copii infectați cu noul coronavirus.

În acest liceu sunt în total 53 de clase. 27 dintre ele erau deja suspendate pentru că au fost elevi infectați cu COVID-19.

Conducerea școlii, împreună cu Consiliul de Administrație, au solicitat DSP închiderea școlii, iar aceasta a avizat solicitarea.

După ce vor trece aceste două săptămâni va fi nevoie de un alt aviz de la DSP pentru ca toși elevii să se poată întoarce la școală. Evident, pentru ca acest lucru să se întâmple, va fi necesar, deasemenea, ca aceștia să fie vindecați de COVID.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.