Ludovic Orban spune că președintele nu poate încălca legea fundamentală prin propunerea, din nou, a lui Florin Cîțu ca prim-ministru, odată ce a fost demis prin moțiune de cenzură. Fostul președinte PNL a făcut aceste declarații, în exclusivitate, duminică seară, la Realitatea PLUS, în contextul consultărilor de luni de la Cotroceni pentru ieșirea din criza politică.

„Nu poate constitutional ,ar insemna sa incalce o decizie a CCR. (…) Nu pot înțelege de ce să distrugem un partid ca PNL”, a anunțat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Întrebat de ce nu face parte din echipa de luni de la Cotroceni, Orban a spus că, deși este „membru al BEx, conform statutului ca fost președinte al partidului, si cu toate astea nici macar nu am fost invitat nici la sedinte BEx, dar la Cotroceni. Daca m-ar fi chemat, eu nu m-as fi dus  sa pun in practica un mandat cu Cîțu premier. Sunt un figurant?!”.

Orban a spus că Iohannis îl susține în continuare pe Cîțu, „președintele a venit la congres si a spus ca nu e niciun motv sa-si dea demisia, asa a spus la congres. Evident ca daca se cramponeaza de Florin Cîțu nu face decat sa faca in continaure rau României. Cred ca o sa aiba o asa trezire la realitate si o sa-și dea seama ca nu poate da foc țarii pentru unul ca Florin Cîțu”.

În același timp, nu sunt șanse pentru un guvern tehnocrat, susține Orban.

„Eu nu am sustinut niciodata un guvern tehnocrat. Cum a fost si guvernul Cioloș. Cu Dîncu șef peste comunitățile locale. Nu e o solutie. Guvernele sunt asumate politic, de aceea se tin alegeri ca sa ajunga la guvernare partidele, care poarta raspunderea actiunilor. Guvernul tehnocrat nu raspunde in fata nimanui.

Dintr-un guvern tehnocrat propus de Iohannis s-a nascut PLUS. Ciolos a fost si ministru in guvernul Tăriceanu, comisar european…”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here