Duminică a fost organizat un nou protest în Capitală, după ce weekendul trecut, aproape 15.000 de oameni au protestat. Oamenii s-au strâns în Piața Universității și au pornit în marș spre Piața Victoriei, după proteste în fața minsiterelor Educației și Sănătății, anunță Realitatea PLUS. Aceștia spun că pașaportul verde de vaccinare încalcă toate drepturile și libertățile constituționale.

Până la ora 16.00, în Piața Universității se strânseseră câteva zeci de persoane. Acestea susțin că pașaportul digital verde nu ar trebui introdus în spațiile deschise și închise și reclamă și testarea și vaccinarea anti-COVID-19 în școli.

Cele câteva zeci de persoane au venit să-și strige nemulțumirile în Piața Universității.

În jurul orei 20.00 au staționat în fața ministerelor Sănătății și al Educației, pentru ca în final să ajungă în fața Guvernului, în Piața Victoriei.

Ei le cer guvernanților ridicarea tuturor restricțiilor, despre care aceștia susțin că sunt nejustificate și încalcă drepturile cetățenești.

Totul se întâmplă în contextul în care duminică în Capitală rata de infectare a atins un nivel foarte ridicat, de aproape 14 la 1.000 de locuitori. Potrivit DSP, rata de incidență cumulată la 14 zile a ajuns la 13,6 la mia de locuitori, adică aproape 14 persoane din 1.000 sunt confirmate cu COVID-19 din 1.000.

În același timp, dumincă este a șasea zi consecutivă în care imbolnăvirile zilnice au depășit 10.000 , iar decesele raportate sunt între 200 și aproape 400 pe zi.

Medicii au tras mai multe semnale de alarmă în legătură cu respectarea măsurilor de protecție, vaccinarea și venirea la spital la cel mai mic semn de boală. În condițiile în care spitalele sunt suprasolicitate, locurile la ATI sunt ocupate imediat cum se eliberează, din păcate, de cele mai mutle ori în urma unui deces.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.