Medicul infecționist Carmen Dorobăț spune că spitalele au ajuns la limită din cauza lipsei locurilor libere, a penuriei de medicamente, dar și din cauza lipsei de susținere financiară a unităților spitalicești.

„În momentul de față, presiunea nu vine din greuatea actului medical, ci din presiunea locurilor libere, a lipsei medicamentelor și din presiunea administrativă. Este vorba de orgazinarea administrativă și de susținere financiară. Aici este problema. Organizăm cu greu niște circuite pentru a nu bloca niște spitale . Puterea administrativă, centrală și locală, trebuie să ne susțină. Ne lipsesc medicamente, iar dacă există, sunt în cantități insuficiente. Nu se poate să asiguri medicamente în cantități suficiente.

Sunt două medicamente utilizate în prezent,  Favipriavir și Umifenovir. Acestea nu sunt medicamente specifice pentru Covid. Ele nu există în farmacii.

Când ar trebui să ne alarmăm?

Cele mai frecvente simptome sunt greutate în respirație, la care se pot adăuga și modificări ale ritmului cardiac. Când apar astfel de modificări, trebuie să chemăm o ambulanță care să ne ducă la o cameră de gardă.

Ne protejăm prin vaccinare si ne mai protejam și bazal. Adică, purtăm mască și în spațiul deschis, pentru că și acolo există viruși.
Vaccinatul poate transmite Covid, dar are încărcătură virală mică. Riscul este mai mic decât în cazul unuia nevaccinat. Dintre cei decedați există și cei vaccinați. Este posibil ca sistemul imunitar să nu poată producă o cantitate de anticorpi necesară pentru a proteja organismul”, a declarat Carmen Dorobăț în emisiunea „100%” de la REALITATEA PLUS.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.