IGPR anunţă că desfăşoară miercuri 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave. În cadrul acestor acţiuni au loc 457 de percheziţii, iar 367 de persoane urmează să fie duse la audieri.

„Astăzi, Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave.

În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere”, transmite IGPR.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal, crearea unui climat optim de siguranţă a cetăţenilor şi de protecţie a victimelor infracţiunilor.

Persoanele depistate vor fi duse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operaţiunea se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.