Școlile și grădinițele pot relua cursurile cu prezență fizică în localitățile unde rata de incidență este de sub 3 la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut miercuri seară de ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile și grădinițele din toată țara pot reveni la cursurile față în față în ziua imediat următoare celei în care rata de incidență a scăzut sub 3 la mie. De la acest prag, de 3 la mie, nu se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului didactic.

Ministrul interimar al Educației a amintit că decizia privind întoarcerea în bănci trebuie luată de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

În Capitală, practic, toate școlile și grădinițele vor relua cursurile „fizice” de joi, 25 noiembrie, pentru că s-a intrat în scenariul galben. Rata de incidență a ajuns miercuri la 2,87 la mie, Bucureștiul ieșind din scenariul roșu.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai anunțat că rata de incidență pentru fiecare localitate va fi publicată de miercuri, 24 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educației.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.