Fostul premier Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat care este cel mai mare regret al său, după plecarea de la Palatul Victoria.

Florin Cîţu susține că societatea și economia românească, dar și partidele politice nu sunt pregătite de reforma pe care a dorit să o facă.

Fostul premier a declarat că viteza cu care a dorit să facă reformă depăşeşte aşteptările societăţii şi ale economiei româneşti, dar a adăugat și că a stat doar 11 luni ca șef al guvernului: „Este media ultimilor şapte ani mandatul de prim ministru, ceea ce poate trebuie să spună ceva despre politica din România”.

„Trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu. Aici trebuie ajustate lucrurile”, a declarat Florin Cîțu, joi seară, la televiziunea publică.

„Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu şi atunci aici trebuie ajutate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută… şi aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a explicat Florin Cîţu.

În același timp a vorbit și despre marea sa nemulțumire legată de actualul Guvern format de PNL în coaliție cu PSD și UDMR.

„Un premier fara Ministerul Finanțelor este un premier care o să aibă o viață grea. Era important ca premierul să aibă Ministerul Finanțelor. Aici este dezamăgirea legată de configurația guvernului”, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.