Iubitorii sporturilor de iarnă sunt și ei afectați de codul galben de vânt și viscol valabil până mâine dimineață, la Brașov.  Astfel, din cauza rafalelor puternice, care suflă cu o viteză de până la 60-70 km/h, absolut toate instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov au fost oprite.

În consecință, cel puțin deocamdată nu se poate folosi transportul pe cablu pentru a ajunge în Masivul Postăvarul. Nu funcționează telegondola, cele două telecabine Capra Neagră și Kanzel, telescaunele Lupului și Ruia. Singurele funcționale sunt teleschiurile Bradul și Stadion, deschise până la ora 16.

Nu funcționează nicio instalație de transport pe cablu din cauza rafalelor de vânt puternic. Pârtiile în schimb, în partea superioară se prezintă în condiții bune pentru schi. Doar pe anumite zone de pe Ruia și Lupului au apărut câteva pete de pământ, dar le-am izolat cu semnalizatoare, în rest se poate schia foarte bine, dar nu merge nicio instalație de transport pe cablu”, a declarat Adrian Biriboiu, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brașov.

Stratul de zăpadă pe pârtiile Drumul Roșu, Kanzel, Sulinar și Lupului este de aproape 30 de centimetri, iar pe pârtiile Bradul și Stadion zăpada nu depășește 20 de centimetri.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.