15 salvamontiști din formațiile Prahova, Bușteni și Azuga au intervenit, duminică, în Bucegi, după ce o turistă s-a accidentat grav pe Valea Galbinele.

Salvatorii au fost alertați, prin 112, la ora 14.32, cu privire la incidentul produs pe munte. Apelul a fost făcut de alți tineri din grupul fetei accidentate. S-a dat startul unei operațiuni dificile de salvare care s-a derulat în mare parte pe întuneric și care s-a încheiat aproape de miezul nopții.

“Acțiune dificilă în Bucegi, unde salvamontiştii din Buşteni, Prahova şi Azuga au intervenit în ajutorul unor alpinişti cu experienţă.  Aceştia din urmă, patru la număr, două fete şi doi băieţi, făceau retragerea pe Valea Galbinele când, într-un moment de neatenţie, una dintre fete s-a împiedicat în colţari şi a căzut.

Prietenul ei, care se afla lângă ea, s-a aruncat să o prindă şi a reuşit să-i mai încetinească alunecarea, dar s-a lovit şi el.  S-a ales cu câteva traumatisme la nivelul membrelor superioare.  Din păcate, fata a suferit mai multe traumatisme grave la nivelul membrelor inferioare şi la cap şi nu a mai putut să meargă. 

După aproape 9 ore de eforturi, la care au participat 15 salvatori montani, victima au fost coborâta cu bine de pe munte”, a anunțat Salvamont Bușteni la finalul intervenție de duminică, din Bucegi.

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.