Cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București-Ilfov și reducerea numărului de autoturisme o reprezintă transportul în comun, mai ales cu trenul și metroul.

De asemenea, este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troleibuz.

Potrivit secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, începând cu data de 15 februarie 2022, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – sunt parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”.

În urma aprobării și la nivelul administrației bucureștene, noile bilete pot fi utilizate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni).

Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 de ore, 72 de ore, o lună, șase luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public București-Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator). Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Noile titluri de călătorie sunt disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (CFR Călători și Transferoviar Călători), ale Metrorex și ale STB.

Sursa: Realitatea de Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here