Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Versailles, înaintea participării la Consiliul European că se va discuta despre energie fiindcă preţurile au crescut în special ca urmare acestui război, dar şi despre apărare şi despre ce investiţii trebuie făcute în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele ruseşti.

„Vom discuta Ucraina, vom discuta despre energie, fiindcă ştim cu toţii, preţurile la energie au crescut în special ca urmare acestui război. Vom discuta apărare, dar vom discuta şi despre ce investiţi trebuie făcute cu prioritate în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele ruseşti, pentru a asigura o independenţă strategică a economiei Europene”, a declarat Klaus Iohannis.

„Atâta timp cât războiul continuă, efectele economice vor exista şi vor apărea. Însă noi discutăm, în paralel, măsuri prin care vom ţine preţurile în aşa fel încât să fie energia în continuare plătibilă pentru consumatorul vulnerabil.

Trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război are influenţe şi asupra preţurilor şi a economiilor noastre. Ceea ce vrem să facem este să păstrăm aceste influenţe la un nivel rezonabil, şi, în paralel, să dezvoltăm o independenţă mai pronunţată a economiei europene”, a spus președintele.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.