Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, s-a declarat joi nemulţumit de modul în care Primăria Capitalei gestionează proiecte precum Prelungirea Ghencea sau Doamna Ghica, menţionând că, în cazul în care situaţia nu se schimbă, liberalii nu vor mai acorda primarului „un cec în alb” şi vor negocia pentru fiecare proiect în parte.

Ciucu a subliniat că PNL nu îşi retrage sprijinul în acest moment pentru primarul general, ci „doar trage un semnal de alarmă”. El a menţionat că mandatul lui Nicuşor Dan este „extrem de greu”, având în vedere că Primăria Capitalei „are nişte probleme financiare uriaşe”, dar că este necesară mai multă „focalizare” pe rezultate.

„Nu ştiu ce se întâmplă la Primăria Capitalei, dar trag un semnal de alarmă, pentru că este rolul meu ca preşedinte PNL Bucureşti – deoarece PNL Bucureşti îl susţine în acest moment pe Nicuşor Dan şi îi asigură majoritatea – dar cer PMB, în ansamblu, aparatul Primăriei şi primarului general mai mult focus pe obiectivele de investiţii. (…) Dacă această situaţie trenează şi lucrurile nu se mişcă, nu o să mai venim cu un cec în alb şi o să negociem pe fiecare proiect în parte. Şi o să fie o negociere mai dură. Am câteva chestiuni la răboj, acolo. Toate lucrurile trebuie să fie făcute la timpul lor. Când îţi iei mandatul, în primul rând, te uiţi să vezi dacă ai cu ce lucra acolo. Nu ai cu ce lucra, reorganizezi primăria”, a arătat primarul Sectorului 6, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Bucureşti.

Ciucu a mai declarat că i-a spus primarului general în repetate rânduri că poate solicita expertiza PNL pe diverse domenii. Preşedintele PNL a menţionat că primarul este dator să îşi aducă la primărie oameni de calitate şi să scape de cei care nu îşi fac datoria.

„Avem nevoie de mai mult leadership, de cineva care să deblocheze anumite lucruri. În momentul de faţă rămânem în aceiaşi parametri, nu se schimbă nimic. Dar dacă lucrurile nu se îmbunătăţesc şi nu ne concentrăm pe priorităţi – reforme plus investiţii – nu o să mai putem să susţinem la nesfârşit acest mandat”, a spus el.

Ciucu a adăugat că în cadrul proiectelor de investiţii de la Prelungirea Ghencea sau Doamna Ghica nu s-ar înregistra progrese, chiar dacă conturile PMB nu ar fi fost blocate.

„Sunt extrem de îngrijorat cu privire la ce se întâmplă pe zona de investiţii la nivelul PMB. Primul motiv este blocarea conturilor de către omul de afaceri Constanda. Evident, este o situaţie pe care actualul primar general şi CGMB au moştenit-o şi nu li se datorează, deci este de înţeles. S-au căutat, din câte ştiu, diferite soluţii, dar nu s-a găsit un compromis astfel încât conturile să fie deblocate. Dar, chiar dacă nu ar fi fost blocate, cel puţin pe obiectivul din Prelungirea Ghencea nu am fi fost mai departe”, a spus liderul liberal.

Ciucu a menţionat că unul dintre motivele blocării proiectelor îl reprezintă faptul că au crescut foarte mult preţurile la materiale şi la energie, iar Trustul Metropolitan de Construcţii, care lucrează la Prelungirea Ghencea şi la Doamna Ghica, este în pierdere. El a cerut „directorimii din PMB să îşi asume funcţiile publice pe care le au şi să deblocheze situaţia” sau să îşi dea demisia. Totodată, i-a solicitat primarului general, Nicuşor Dan, să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investiţiile asumate.

„A venit guvernul cu o indexare a preţurilor, cu o formulă, dar asta nu îi ajută foarte mult. Din câte mi s-a explicat, le acoperă doar undeva la 30%. Sunt stupefiat că de când a venit Guvernul cu această ordonanţă, de mai bine de o lună, nimeni nu s-a văzut cu nimeni şi aşteaptă directorii din Primărie unii după alţii. (…) Ar fi fost nevoie să îl sun eu pe primarul general, ca să îl rog ca să îi aducă să se pună la masă? Nu e normal aşa ceva. Deci aceşti oameni trebuie să înţeleagă că nu sunt investiţiile lui Nicuşor Dan sau Ciprian Ciucu sau alte altora, ci ale bucureştenilor. Dacă nu ai nicio soluţie, pleci acasă”, a spus Ciucu.

Ciprian Ciucu a menţionat că Primăria Sectorului 6 a alocat în 2021 o sumă de 10 milioane de lei pentru exproprieri în Prelungirea Ghencea şi că voia să iniţieze şi în acest an un demers similar, dar că exproprierile nu s-au realizat. El a pledat pentru o împărţirea proiectului din Prelungirea Ghencea în patru tronsoane.

„În primul rând, pe ce s-a lucrat, să se indexeze la valoarea care e (…). Ce s-a întâmplat deocamdată să fie un tronson şi o să fie o pierdere la nivelul TCM, dar mai mică, care poate fi recuperată în timp. Următorul tronson, de la Râul Doamnei la Valea Argeşului, să meargă mai departe cu exproprierile şi să rezilieze contractul vechi, să facă un nou contract, la preţurile de pe piaţă, pe care să îl dea tot TCM, pentru că ei sunt deja acolo şi ştiu exact ce au de făcut. (…) După care să am încă două tronsoane pe care să le am în vedere în timp”, a spus Ciucu. 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.