Vremea extremă a făcut prăpăd în Capitală. Pompierii au fost solicitaţi să intervină, marți după-amiază, în București, unde au fost semnalaţi copaci căzuţi pe carosabil.

Circulația STB și traficul rutier sunt restricționate din cauza acumulărilor de apă în zona b-dul Tineretului – între str. Piscului și Calea Văcărești. La fața locului sunt prezente echipaje din cadrul BPR și lucrători din cadrul Apa Nova.

O stație de metrou a fost inundată  – Valea Ialomiței. 

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulatia trenurilor de metrou se desfasoara normal”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie azi, 14.06.2021, respectiv Cod Rosu, pentru Municipiul București, care avertizeaza cantitati ce vor depasi 40..50l/mp, în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp.

Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă și canalizare pentru Municipiul București, a suplimentat echipele operationala din teren si se intervine cu 20 hidrocurățitoare, 23 autoutilitare, 18 echipamente de pompare și un personal format din 160 specialiști.

Echipele sunt amplasate in zonele afectate si intervin la solicitarile clientilor si ale autoritatilor.

De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliția Rutieră, Administrația Străzilor și Societatea de Transport București, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei.

Pentru orice sesizare, bucureștenii pot contacta operatorul rețelei de canalizare la:
        – 021.207.77.77 – Call Center;
        – prin live-chat pe site-ul companiei la: https://www.apanovabucuresti.ro/contact
        – prin aplicația mobilă Apa Nova: – Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.apanovabucuresti.app&hl=en – AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/apa-nova-bucuresti/id1466080435

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, echipajele au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil pe străzile Ceahlău, Mănăstirea Cașin, Emanoil Ionescu, Jandarmeriei, Modrogan, dar și pe Bulevardul Kiseleff.

Vremea extremă a făcut ravagii și pe Bulevardul Ghencea, unde a plouat cu grindină.

Imagine

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod roșu de vreme severă, valabilă până la ora 18:30. Averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.

De asemenea, meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă până mâine, la ora 6:00.

Potrivit meteorologilor, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor putea depăși 10…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.