Fostul lider PNL Ludovic Orban a afirmat, la Realitatea Plus, că nu are nicio legătură cu nominalizarea fostului șef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig, George Tuţă, pe un loc eligibil la precedentele alegeri pentru Camera Deputaţilor pe listele organizației de Ilfov, condusă de baronul Hubert Thuma.

„Nu e adevărat. Eduard Hellvig nu m-a sunat ca să-mi ceara să-l pun pe Tuța. Nu m-a sunat PE MINE, dar el a apărut pe listele de Ilfov. Eu am avut un slogan în 2017, în discursul pe care l-am susținut la Congresul la care am fost ales președinte: Niciun Agamiță Dandanache de la centru pe listele filialelor. Adică în sensul că eu voi respecta dreptul filialelor de a-și propune candidații. El a fost propus de Ilfov si votat în conducerea națională a partidului fără prea multe discuții, dar a fost pus pe liste”, a afirmat Ludovic Orban, luni, în emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus. 

Marți, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, realizatoarea Anca Alexandrescu a afirmat că, înainte ca Orban să infirme vreo intervenție din partea lui Hellvig, purtătorul de cuvânt al acestuia i-a precizat realizatoarei TV același lucru, că șeful SRI nu l-a sunat niciodată pe Ludovic Orban în legătură cu Tuță. În aceste condiții, a afirmat Alexandrescu, se pune întrebarea cine i-a cerut lui Hubert Thuma să-l treacă pe listă pe omul lui Hellving și dacă nu cumva a făcut-o chiar baronul PNL de Ilfov, pentru a se „pune bine” în relația cu serviciile.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.