Ministerul Educației a publicat rezultatele înainte de contestații de la Evaluarea Națională, pe site-ul evaluare.edu.ro. Ministrul Educației: Peste 82% dintre elevi au obținut media peste 5. Este cel mai bun procent din ultimii zece ani.

Numărul candidaților înscriși la Evaluarea Națională este mai mare decât în anii precedenți. Numărul mediilor de peste cinci este la un maxim absolut în raport cu ultimii zece ani. Este un procent de 82,3% de elevi care au luat medii peste 5, înainte de contestații. Anul am avut un procent de 76,8%. Acum avem peste 122 de mii de elevi care au luat media peste 5. La română – 85,9% cu media peste 5. La matematică – 77,5%. Avem zece procente peste media de anul trecut. Toate județele au avut o pondere a mediilor de 5 de peste 70%. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare județul Cluj cu 92,7%. În București 91,6%, Brăila 91%. O explicație pentru rezultatele mai bune ar putea fi faptul că anul acesta școlilor nu au fost închise. Închiderea școlilor este o catastrofă”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a remarcat slabă calitate a învătământului din sistemul rural: ”În mediul rural am avut de trei ori mai multe note sub cinci decât în mediul urban”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că un sfert dintre elevi nu au știut să rezolve exercițiul ”10+10:10”.

Rezultatele Evaluării Naționale au fost afișate de Ministerul Educației pe site-ul evaluare.edu.ro. Conform procedurii, numele elevilor sunt anonimizate. După publicarea rezultatelor, pot fi depuse contestațiile, până cel târziu mâine la ora 12.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.