Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României. Peste 12 hectare ar putea intra în circuitul imobiliar.

Terenul este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, în care se pregătește construcția a mii de apartamente și unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. Oamenii sunt nemulțumiți. Dacă terenul aparține statului român, atunci ar trebui să se amenajeze un parc sau o zonă de agrement. 

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate se pregătește să scoată la licitație un teren de 12,7 hectare din nordul Bucureștiului, parte a Fermei Regale Băneasa. Acest teren a fost confiscat de la omul de afaceri Remus Truică și Prințul Paul al României. Procurorii susțin că terenul retrocedat ar fi fost subevaluat de 5 ori, deși se află într-una dintre cele mai râvnite zone de pe harta imobiliară a Bucureștiului.

Cei care cumpără acest teren, cel mai probabil vor dori să dezvolte un proiect imobiliar. Metrul pătrat s-ar putea vine cu 166 euro. De asemena, statul are răgaz să decidă dacă va dezvolta alte proiecte sau îl va concesiona cu titlu gratuit.

Oamenii care locuiesc în zonă nu își doresc ca terenul să ajungă pe mâna dezvoltatorilor imobiliari.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.