Pericol uriaș pentru turiștii care se află pe litoral. Inspectorii ANSVSA au găsit nereguli grave în mai multe restaurantele de la malul mării.

Inspectorii au confiscat 149 de kg de produse alimentare care erau ținute în mizerie și au dat amenzi care se ridică la 443 de mii de lei. 

Autoritățile au format un comandament special pentru sezonul estival din care fac parte inspectori ANSVSA, polițiști, jandarmi și alte structuri pentru a verifica restaurantele și hotelurile de pe litoral. 

În prima săptămână de activitate, aceștia au verificat 200 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral și au aplicat 50 de sancțiuni. 

Printre principalele nereguli descoperite se numără comercializarea directă către turiști a produselor în spații improprii, dar si ambalarea şi depozitarea necorespunzătoare. 

„Este foarte important pentru turiști, pentru consumatori, să se aprovizioneze din locuri autorizate, să evite achiziționarea de produse alimentare din spații neautorizate, de la comercianții ambulanți, pentru că aceste produse, nefiind verificate, prezintă un real pericol și pot duce la apariția de toxiinfecții alimentare”, a spus, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Ioan Oleleu, vicepreședinte ANVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.