Continuă calvarul românilor umiliți pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni. Abia după ce a ajuns la aeroport șeful ANPC, Horia Constantinescu, administratorii au pornit aerul condiționat, până atunci oamenii fiind lăsați pe caniculă în condiții inumane.

„La sesizarea primită de la turiști, privind lipsa aerului condiționat, am cerut pornirea aerului condiționat. Am rugat să participe la discuții și unul dintre șefii de tură care să i-a legătura cu cei de la Wizzair ca să le asigure cazare clienților. Nu au nicio vină cei de la ghișeu pentru vina celor de la Wizzair.

Problemele sunt ale companiilor organizatoare ale zborurilor. Cei care se ocupă de preluarea problemelor sunt alții. Înțeleg că cei revoltați își doresc, fie o cameră la hotel, fie reprogramarea, unii aveau legătură cu alte zboruri.

Îmi spuneau cei de la ghișeu că nu au nici ei informații, pentru că așteaptă și ei de la Wizzair informații. Pentru a servi oamenii cu apă ține, până la urmă, de omenie. Nu cred că o compensație rezolvă întârzierea la locul de muncă. Avem legislații. Există compensație bănească de până la 600 de euro. Din păcate, nu reușim să recuperăm acești bani. Îi sfătuiesc pe clienți să se adreseze ANPC”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful ANPC spune că nu se pot face controale pe domeniul tehnic la companiile aeriene, pentru că instituție pe care o conduce nu are oameni specializați în acest domeniu.

„Escaladarea numărul de zboruri anulate ne îngrijorează. Suntem legați de mâini pentru aplicarea sancțiunilor, pentru că trebuie să luăm în calcul faptul că sunt pasageri care pot să și zboare. Eu vreau să știu că oamenii au o primit o decizie care să-i mulțumească. Cei cărora li s-a promis, să li se dea o zi de cazare.

De la o zi la alta crește numărul reclamațiilor. Sunt situații de ordin tehnic ce pot fi evaluata de compania aeriană, iar noi nu avem specialiști pe acest domeniu. Anulările repetate înseamnă că este nevoie de o gestionare mai atentă a acestei crize”, a declarat Horia Constantinescu în emisiunea „Controversat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.