Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, înaintea ședinței de guvern de miercuri, că în prima jumătate a anului gradul de absorbție a fondurilor europene a crescut cu 7%, iar prin măsurile ce vor fi luate în continuarea acesta va continua să se majoreze. Șeful guvernului a anunțat că pe masa ședinței se află 2 acte normative care ar urma să aducă finanțări europene de aproape 4 miliarde de euro.

„Avem pe ordinea de zi o OUG care este foarte importantă pentru proiectele pe are le derulăm cu finanțare europeană, e vorba de OUG privind măsurile pe proiectele privind infrastructura de apă și apă uzata si de o finanțare europeana de 2,2 miliard de euro.

Mai vorbim și de modificarea unor acte normative privind modificarea unor prețuri la programe de infrastructură, aici e vorba de o finanțare europeană de 1,5 mld euro. Practic, prin aceste demersuri continuăm consolidarea angajamentului Guvernului privind creșterea absorbției fondurilor europene.

În primele șase luni a crescut cu 7% rata de absorbție, iar prin măsurile pe care le vom lua în continuare această rata va crește in continuare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Șeful guvernului a mai precizat că în sedința de guvern va ajunge, pentru o prima lectură, pachetul de legi prin care Ministerul Educației continuă programul „România educată”, este vorba de legea Învățământului preuniversiatr si de cea a învățământului superior.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.