Acuzații grave au fost lansate luni seară, în emisiunea 100%, la Realitatea PLUS, la adresa secretarului de stat la Sănătate – Adriana Pistol pe tema construcției celor 25 de spitale noi prin finanțare PNRR.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a lansat acuzații extrem de grave la adresa secretarului de stat Adriana Pistol după ce aceasta a anunțat luni că nu se vor construi cele 25 de spitale noi prin PNRR.

„Doamna Pistol ar trebui demisă urgent, pentru că nu a citit PNRR. Și PNRR este al statului român, nu al PSD, PNL, USR.

PNRR are obligativitatea de a face cel putin 25 de spitale noi. Din cele 25 de spitale din PNRR, macar 5 daca s-ar face din cele cu documentele facute. Va dau exemplul spitalelor care sunt foarte mature: Spitalul de copii monobloc de la Cluj și Centrul de transplant de la Cluj, Spitalul de la Brașov, Institutul Oncologic de la Iași și altele.

Atenție, nu este o opțiune.

Doamna Pistol este secretar de stat. Nu a citit documentul strategic de tara. (…) UE a spus clar ca nu ma intereseaza in ce loc din tara faceti spitalul, ma intereseaza sa fie gata in 2026.

Degeaba zice un primar ca vrea sa varuiasca o sectie, sa fure ceva ca sa imi dea votul, nu se poate. 
Finantarile din PNRR sunt acele documente, proiecte care sunt intr-un stadiu matur ca macar 5 sa fie. 

Trebuie dată afară, pentru că Ministerul Sănătății a revenit cu un comunicat de presă în care arată că doamna s-a exprimat greșit. Doamna Pistol nu avea habar de PNRR, ceea ce este incredibil!”, a acuzat deputatul USR Emanuel Ungureanu, luni seară, în emisiunea 100%, cu Laurențiu Botin.

Reacția vehementă a deputatului USR, membru în Comisia de sănătate, vine după ce Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat luni că nu se vor construi 25 de spitale prin PNRR. Aceasta a precizat că banii din PNRR vor fi folosiți pentru diverse îmbunătăţiri, construcţii, amenajări.

Anunțul a venit în răspunsul dat la întrebarea despre cât va dura construcția celor 25 de spitale noi anunțate de Ministerul Sănătății săptămâna trecută și care sunt acestea

„În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură destul de laborioasă. Problema este că nu se vor construi 25 de spitale. În PNRR aceste 25 de spitale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri de construcţii, reamenajări, fie în totalitate, fie parţial în anumite secţii, deci nu se vor construi 25 de spitale. (…) 

Nici unul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să-şi îmbunătăţească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25”, a declarat Adriana Pistol, luni, într-o conferință de presă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.