Avocata Sorina Dina a comentat, luni seara, drama prin care trece Rudel Obreja de când a fost încarcerat și până când a aflat cumplitului diagnostic – cancer.

„Importantă este sănătatea dânsului acum. Doamna (n.r. – soția lui Rudel Obreja) a solicitat și primit, din dosarul individual al persoanei private de libertate, adică al soțului, fișa medicală a lui, ceea ce este foarte bine. Însă nu știu dacă dânsa a solicitat și dosarul cu cererile formulate de domnul Obreja pe toată durata executării pedepsei, pentru că era foarte important să știm dacă pe durata executării pedepsei dreptul dânsului la asistență medicală, tratament și îngrijiri a fost încălcat.

Antonia Obreja, apel disperat pentru eliberarea soțului: „Este în stare critică, este inuman ce i se întâmplă”

Era foarte important să știm dacă s-a adresat printr-o plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul penitenciarului. Era foarte important să știm dacă și în ce modalitate acest judecător în cadrul penitenciarului a soluționat plângerea domnului Obreja cu privire la faptul că nu i se acordă îngrijirea medicală de specialitate sau tratamentul sau îngrijirile de care ar avea nevoie.

Gigi Becali, revoltat după cazul lui Rudel Obreja: „Procurori la DNA și DIICOT, faceți dosare penale și directorilor de pușcării!”

Aceste aspecte eu nu le cunosc personal, dar ar fi ca o sugestie din partea mea ca doamna Obreja să facă cerere și să ia de la dosarul de condamnat care cuprinde cinci părți, să ia și dosarul cu cererile făcute de domnul Obreja pentru a vedea dacă cumva i s-a încălcat dreptul la asistență medicală, tratament și îngrijiri pe toată durata executării pedepsei”, a precizat avocata Sorina Dina.

Imediat după condamnarea din 7 aprilie, rudel Obreja a inceput sa acuze dureri înfiorătoare în zona spatelui și a abdomenului, iar în urma unor controale la Penitenciarul Rahova, medicul de acolo i-a spus că are discopatie.

Apel disperat al familiei lui Rudel Obreja: Noi nu cerem milă, cerem expertiza medico-legală a IML

In ultimele trei luni, fostul președinte al Federației Române de Box le-a cerut celor din penitenciar să îl lase să își facă un control amănunțit, iar în cele din urmă a ajuns la spitalul Floreasca.

La sfârșitul lunii iunie după mai multe ecografii și analize amănunțite, Rudel Obreja a aflat că are cancer la plămâni și a cerut să fie externat din cauza bolii pentru a se putea opera.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.