Elveția va opri curentul, zilnic, timp de 4 ore, pe timp de iarnă. Este prima țară bogată din Europa care ia în calcul această posibilitate în contextul agravării crizei energetice. 

Elveţia ia în calcul posibilitatea de a apela la întreruperi în alimentarea cu energie electrică timp de până la patru ore, la iarnă, în cazul agravării actualei crize energetice cu care se confruntă Europa, derivată din războiul din Ucraina şi posibila oprire a furnizărilor de gaze din Rusia, au semnalat miercuri responsabili guvernamentali şi ai companiilor de electricitate, relatează agenţia EFE.

Într-o primă fază, oamenii sunt îndemnați să economicească din propria inițiativă. Dacă situația va fi la fel de gravă, se va continua cu reducerea consumului de electricitate mai puțin esențial, precum iluminatul magazinelor pe timpul nopții.

În a treia fază, 30 de mii de companii vor fi obligate să reducă consumul de energie electrică cu până la 30% și, în final, ultima măsură la care se va recurge va fi oprirea curentului timp de 4 ore pe zi. Asta în condițiile în care 47% din gazele pe care le consumă Elveția provin din Rusia. 

„Riscul unei penurii de energie este real”, a precizat reprezentantul asociaţiei companiilor de electricitate, conform agenţiei elveţiene ATS.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.