Avocata Sorina Dina a comentat, vineri seara, drama prin care trece Rudel Obreja de când a fost încarcerat și până când a aflat cumplitului diagnostic – cancer. Fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja va fi eliberat din penitenciar. Judecătorul Daniel Corduneanu, de la Tribunalul Ilfov, a decis, astăzi, întreruperea executăii pedepsei de 5 ani de închisoare la care Obreja fusese condamnat de ICCJ în dosarul „Gala Bute”. În luarea deciziei, un rol important l-a avut și procurorul DNA. 

Cazul Rudel Obreja – Dezvăluiri explozive despre mafia din penitenciare și „dumnezeii care decid dacă trăiești sau nu”

„Noi nu trebuie să judecăm persoanele care sunt condamnate și își execută o pedeapsă privativă de libertate, pentru că nu noi vom executa pedeapsa aplicată lor, ci ei și-o execută, evident. Mai multe decât atât, viața lor nu se termină odată cu începerea executării acestei pedepse. În același timp, vă spun că sistemul penitenciar are foarte multe probleme, nu pentru că spun eu, ci pentru că sunt cunoscute de ani de zile și nu se face nimic în acest sens.

Este regretabil că domnului Obreja i s-au luat deja trei luni din viață pentru că nu s-a dorit să fie dus la un spital din sistemul public pentru a fi diagnosticat și apoi pentru a i se acorda un tratament. Responsabil pentru această situație, în primul rând, este medicul de la spital, care a văzut că starea de sănătate i se agravează. Pe zonele private de libertate, ei nu solicită decât abia când nu mai pot suporta durerea”, a precizat avocata Sorina Dina, în emisiunea ”Culisele Statului Paralel”.

Amintim că fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja va fi eliberat din penitenciar. Judecătorul Daniel Corduneanu, de la Tribunalul Ilfov, a decis, astăzi, întreruperea executăii pedepsei de 5 ani de închisoare la care Obreja fusese condamnat de ICCJ în dosarul „Gala Bute”. În luarea deciziei, un rol important l-a avut și procurorul DNA. 

Rudel Obreja, eliberat. DOVADA că și procurorii au început să fie umani

Hotărârea a fost luată după ce Rudel Obreja a fost depistat cu cancer la pancreas, cu metastaze. Internat la Institutul Oncologic, Rudel Obreja se află într-o situație gravă care impune eliberarea din penitenciar, aspect confirmat și de raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) Mina Minovici, trimis în instanță.

Întreruperea pedepsei a fost dispusă pe o perioadă de trei luni.

Deși hotărârea Tribunalului Ilfov poate fi atacată cu apel, conform unor surse este posibil ca DNA să nu conteste decizia de întrerupere a pedepsei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.