Vești proaste pentru șoferii din Capitală! De la 15 august riscă amenzi usturătoare dacă staționează pe locurile trasate de Primărie și nu plătesc taxa de parcare care intră în vigoare de la începutul lunii. În zonele centrale, taxa este de 10 lei pe oră iar amenda se ridică la 200 de lei pe zi. Cu toate că locurile de parcare sunt insuficiente în oraș iar în numai două săptămâni bucureștenii riscă să plătească sancțiuni, edilul Capitalei a anunțat că, momentan, nu vor fi trasate și noi locuri de parcare. 

„Până la 15 august mai sunt două săptămâni şi o să fie aceleaşi 10.000 de locuri pe care le avem acum” – asta spune edilul Capitalei, Nicușor Dan. În total, în Burcurești, sunt aproximativ 100 de mii de locuri de parcare. Prea puține pentru cele 1,4 milioane de mașini care există în Capitală.

Cu toate că locurile de parcare nu vor fi amenajate prea curând, Primăria a pregătit noi taxe, dar și sancțiuni pentru șoferii care nu le plătesc.

Imagine

Astfel de informări au fost lăsate pe parbrizele șoferilor din Capitală, care îi înștiințează  de la 15 august riscă amenzi de până la 200 de lei dacă nu plătesc taxa de parcare, taxă care crește pe măsură ce ne apropiem de centru și poate ajunge până la 10 lei pe oră.

Informări similare au primit însă inclusiv șoferii care au parcat pe locuri care nu sunt marcate de Primărie

„Bun, bun, aici este o eroare, adică e o informare care s-a făcut (…). E o eroare umană, da”, spune edilul Capitalei.

„Mult timp nu s-a făcut sancționarea oamenilor care staționează pe locurile organizate de Primărie și pentru care sunt tarifele astea și am atenționat șoferii  de la 15 august o  percepem sancțiunea pentru cei care parchează pe locurile amenajate de noi și nu plătesc”, a arătat Nicușor Dan.

În zonele centrale, taxa de parcare ajunge la 10 lei pe oră.

Un abonament lunar, deși mai convenabil pentru cei care staționează des în centru, costă peste o mie de lei și nu oferă șoferului nicio siguranță că va găsi un loc liber de parcare în schimbul sumei plătite.

De pe 15 august, cei care nu plătesc noua taxă de parcare riscă să fie sancționați cu amenzi în valoare de 200 de lei pe zi. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.