Furtunile fac ravagii după zilele de caniculă sufocantă. La Timișoara, unde este cod roșu, mai mulți copaci au fost doborâți de vijelie. În Arad pompierii au fost chemați să intervină, după ce 6 arbori au căzut într-o singură oră. Și în județul Vrancea au fost inundații puternice.

Furtunile fac ravagii după zilele de caniculă sufocantă. La Timișoara, unde este cod roșu, mai mulți copaci au fost doborâți de vijelie. Un arbore smuls din rădăcini a distrus complet un gard și a blocat o stradă. În Arad pompierii au fost chemați să intervină, după ce 6 arbori au căzut într-o singură oră. Și în județul Vrancea au fost inundații puternice, râul Putna a ieșit din matcă iar în Tulcea, grindina a distrus culturile localnicilor. 

La Arad, mai mulți copaci au fost trântiți la pământ de furtunile puternice. Pompierii au intervenit pentru a înlătura un arbore bătrân care a căzut peste o punte.

În județele din vestul țării a fost cod roșu de vijelii puternice. În Timiș, vântul a bătut cu o putere de peste 100 de kilometri pe oră, iar în Bihor și Arad, rafalele au lovit cu 80 de kilometri pe oră.

Locuitorii din județul Bihor au fost avertizați de 3 ori, prin mesajul Ro-Alert, cu privire la vremea extremă.

Pe mai multe străzi din Oradea au căzut copaci înalți de peste 5 metri și mai multe bucăți de acoperiș s-au desprins de pe case.

Zeci de localități din Bihor au rămas fără curent după furtuna sub cod roșu.

În toiul furtunii a pornit și un incendiu la acoperișul unei vile. Cel mai probabil a fost lovită de un fulger, spun localnicii.

În comuna Liebling din Timiș, o fermă a luat foc după ce a fost lovită de fulger.

Nici județul Caraș-Severin nu a scăpat de pagube după ce s-a aflat mai bine de cinci ore sub codul roșu de furtuni.

Peste 7.000 de gospodării din județ au rămas fără curent, internet sau televiziune.

În Mehedinți, un bărbat a scăpat ca prin minune după ce un copac a căzut peste mașina sa. El se afla în drum spre casă.

Averse puternice au fost și în Transilvania. La Sălaj, vântul puternic a smuls mai mulți copaci și a rupt stâlpii.

Drumul dinspre Hereclean spre Satu Mare a fost blocat de un stâlp de telefonie.

Și în județul Vrancea ploile au făcut prăpăd. Specialiștii au măsurat un debit uriaș, de 96 de litri pe metrul pătrat în comuna Tulnici.
Râul Putna, care ducea lipsă de apă din cauza secetei, a fost inundat.

Și în Dobrogea au lovit vijeliile. Au fost ploi torențiale în Tulcea, iar la Măcin, oamenii au stat în case până când a trecut grindina

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.