Primăria Generală a Capitalei ar putea și ar fi normal să preia în administrare metroul, este de părere jurnalista Anca Alexandrescu. În emisiunea „Culisele Statului Paralel”, ea a afirmat că planul este vechi, din mandatul lui Sorin Oprescu, iar faptul că actualul edil se opune acestei soluții are mai degrabă legătură cu interesele care s-ar afla în spatele marilor companii de transport.

„Sorin Opresc dorea un sistem integrat, așa cum este in marile capitale, dar băieții ăștia, de acum, nu-și doresc. După cum ați văzut, Metrorex este o vacă de mult pentru mulți băieți șmecheri, STB a fost și fost pentru alți șmecheri și atunci nimeni nu vrea să pună alături cele 2 companii. A ieșit Nicușor Dan și a spus că, vezi Doamne, PSD e un partid împotriva bucureștenilor. Aici nu sunt de acord cu el, cred că Sorin Grindeanu are dreptate. Eu mă gândesc că poți face profit dacă administrezi cum trebuie, nu cum făceau băieții aia, în bani dirijați către buzunarele lor. S-au scurs miliarde de euro către Metrorex și ați văzut unde se duceau banii?” a afirmat Anca Alexandrescu.

Și avocatul Florin Durgheu a criticat poziționarea edilului general în problema Metrorex, precizând că nu este deloc surprins. „Ne cutremurăm cum a putut fi aleasă o asemenea persoană în această funcție, este drept că el a beneficiat din plin de susținerea PNL cât timp a existat o colaborare cu USR, dar de la momentul alegerilor până acum cred că toată lumea s-a convins de competența si profesionalismul primarilor USR”. 

Și jurnalistul Cătălin Antohe, prezent în studioul emisiunii Culisele Statului Paralel, a afirmat că „cel mai mare pericol este ca Metrorex să ajungă în subordinea Primăriei Generale a Capitalei cu actualul edil. Am aflat că mai multe primării de sector se judecă cu primăria generală pentru că nu le dă voie să toaleteze copacii”. 

Nicușor Dan, replică pentru Sorin Grindeanu în scandalul privind problemele de la metrou: „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni!”

Grindeanu, despre situaţia de la Metrorex: M-am săturat ca acest disconfort pe care îl au bucureștenii să fie folosit ca mijloc de presiune

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.