După vijeliile puternice din weekend care au făcut ravagii în țară, urmează să iasă și soarele. Meteorologii anunță că nu vor mai fi fenomene extreme sau avertizări de cod roșu sau portocaliu, cum a fost în ultimele 3 zile. România va avea parte de soare și de câteva ploi de vară în această săptămână. 

„Am scăpat de furtună de caniculă, vorbim de o dimineață cu temperaturi foarte plăcute. S-ar putea să mai plouă un pic după-amiaza asta, va fi o ploaie de vară, scurtă, pe la munte mai ales, însa nu mai vorbim de fenomene deosebite. De mâine, temperaturile rămân chiar sub 30 de grade, în multe zone din țară, iar soarele își va face de cap în toată țara. Diminețile, pentru o oră, două, poate să apară ceața care să reducă vizibilitatea sub 100 de metri.

Din păcate, România se află sub problema secetei puternice, și cu aceste ploi din wee-kend-ul trecut și probabil și cu potențialele ploi de la finalul săptămânii, nu vor rezolva această deficiență de apă semnificativă. Este o secetă prelungită, care ar putea fi rezolvată doar de cantități foarte mari de apă”, a declarat pentru Realitatea Plus meteorologul de serviciu de la ANM, Robert Marta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.