A fost inaugurată Secția de Hematologie Pediatrică de la Spitalul Clinic Fundeni! De astazi, copiii diagnosticați cu cancer sau afecțiuni hematologice sunt tratați într-o unitate dotată cu echipamente de ultimă generație. Investiția totală este de 600 de mii de euro, iar reabilitarea secției a fost realizată de un ONG. Și ministrul Sănătății, prezent la eveniment, spune că țara noastră are nevoie de spitale la standarde europene, însă clădirile sunt vechi, iar asta îngreunează de cele mai multe ori procesul de modernizare. 

Lucrările au început în urmă cu un an, iar acum secția de hematologie este dotată cu echipamente de ultimă generație, vitale pentru a salva viața micuților diagnosticați cu cancer. Compartimentul are 43 de paturi, iar în fiecare salon există acum un grup sanitar. Investiția totală este de 600 de mii de euro, iar bani vin din donații și din mediul privat. Reprezentanții ONG-urilor spun că se lovesc des de birocrație.

„Am depășit un milion de euro investiții în sectorul public de sănătate, renovări și utilări la patru spitale din București, la spitale din Curtea de Argeș, Piatra Neamț, Călărași, Deva, Constanța și sper să nu fi uitat vreuna dintre localitățile în care suntem. Am depășit 600 000 de euro în Fundeni. Vorbim despre secția de Hematologie Pediatrică deja renovată, vorbim de secția de Nefrologie pediatrică în care suntem acum și sper ca în trei săptămâni să fim gata”, a precizat Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Anual, în țara noastră în jur de 120 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni hemato-oncologice, iar la Institutul Clinic Fundeni ajung cele mai grave cazuri. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.