Valurile uriașe de pe litoral au adus pe plajă și un delfin mort. Biologii se confruntă cu zeci de astfel de cazuri de la începerea războiului și de când marea este tranzitată de tot mai multe nave. Aceștia spun că cei mai mulți mor și ajung pe fundul mării însă pe alții, valurile uriașe și curenții îi aduc la mal. 

În ultima perioadă, numărul delfinilor morți sau răniți descoperiți pe litoralul Mării Negre a crescut. În Eforie, un alt mamifer marin a fost adus de curenți pe nisip, printre turiști. Oamenii au sunat la 112 crezând că acesta ar putea fi salvat.

Biologii cred că mamiferele sunt afectate de poluarea fonică produsă de războiul din Ucraina, mai exact, de zgomotul bombardamentelor, dar și de activitatea intensă a navelor ce tranzitează marea.

Biologul Adrian Bîlba a explicat că este vorba de „un delfin mascul adult, mort de catreva zile, aruncat de brizanti, e furtuna la Eforie, altfel ar fi ramas pe fundul apei fara sa stim de el. Dincolo de razboi … transporturile, sunt in rada foarte multe nave, multa galagie”.

Potrivit unui specialist de mediu ucrainean, până la 5.000 de delfini au murit din martie și până în iulie O cifră de trei ori mai mare decât cea de dinainte de război. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.